Katalytisk doftlampa

Här har vi de fantastiska katalytiska doftlamporna från Maison Berger. De är otroligt exklusiva och känns riktigt lyxiga.

Maison Bergers katalytiska doftlampor uppfanns redan 1898 och användes på den tiden som luftrenare på sjukhus i Frankrike.

På 1930-talet utvecklade man den så att den även kunde sprida doft. Rolig fakta är att båda Coco Chanel och Picasso har användt sig av just Maison Bergers lampor.

Det finns otroligt många olika designer och dofter. Dessutom kan man köpa lösa hattar om man vill ändra utseendet på lampan så det finns verkligen något som passar alla. 


Lamporna sprider då doft samtidigt som de renar luften. Reningsprocessen går till så att lamporna drar till sig molekyler och när molekylerna träffar legeringen på brännaren så slås dom sönder tillbaks till atomer, och på så vis så renar luften. Då försvinner allt som luktar illa, bakterier, och allt som består av molekyler. Den tar alltså BORT den förorenade luften och täcker inte bara över med god doft.
Tillexempel så består allergener av molekyler så om man är pollenallergiker eller husdjursallergiker så underlättar lampan då den drar åt sig allegener och tar bort dem. 

Lampan renar luften inomhus till 68%. Då vi lever och andas samt har ventilation så kam lampan inte rena till 100%


Bränslet i doftlamporna är alkoholbaserade vätskor med parfym som är skonsamma för miljön. Vid en viss temperatur så förbränns alkoholen och i den processen attraherar brännaren molekyler och tar bort bakterier i luften. Samtidigt sprider den underbar doft i din omgivning.


OBS! Veke och brännare ingår med lampan, kom ihåg att köpa till doft. Till vissa lampor ingår det en liten doft men då står det tydligt i beskrivningen till just den.

Videon nedanför visar hur du använder doftlampan.
Våra katalytiska doftlampor - Maison Berger

Hittar du inte den doftlampa du söker? 

Vi kan komplettera med fler doftlampor från Maison Berger, tidigare Lampe Berger. Tveka inte att kontakta oss. Specialbeställningar kan ta lite längre tid men men vi har självklart ambitionen att hjälpa dig.


Doftlampor från Maison Berger har en fantastisk intressant historia och är numera inte bara populära i Frankrike utan även i övriga Europa. Förhoppningsvis upptäcker fler hur fantastiska dessa doftlampor är även här i Sverige. 

En doftlampa från Maison Berger behöver ses och kännas på för att få riktig rättvisa!

De är avsevärt mer exklusiva än sina konkurrenter och det faktum att bränslet är alkoholbaserat är en kvalitetsstämpel få av konkurrenterna kan leva upp till. 

Vi hoppas kunna visa ännu fler modeller av våra doftlampor inom kort och även ett större utbud av dofter. Ännu en gång. Kontakta oss ifall du önskar ta del av ytterligare modeller.