Choklad

Vi säljer choklad från fantastiska Zotter!

Zotter choklad strävar efter att ge dig den bästa chokladupplevensen samtidigt som vi tar ansvar för människa och miljö. Zotter är beviset på att detta går och vill inspirera fler att gå samma väg.

De tre grundpelarna i Zotters filosofi har och kommer alltid att vara dessa tre ledord, ekologiskt, fairtrade och bean-to-bar. Välkommen till Zotters värld!

Ekologiskt

Alla produkter som används i processen att tillverka choklad är från ekologiska odlingar. Det ger en bättre produkt och ett bättre samhälle på samma gång.

Fairtrade

"Choklad kan lämna en bitter eftersmak när man vet att människor har lidit för att jag ska få äta den här chokladbiten. Det vill vi på Zotter inte vara en del av, inte för att skryta med att vi har fairtradeloggan för att sälja mer choklad utan för det är det bästa för alla, framförallt för kakaobönderna" - Josef Zotter

När du köper en Fairtradeprodukt betyder inte det att tex alla kakaobönor som använts för att tilverka chokladen är fairtrademärkta utan bara en viss del är nödvändigt för att få sätta loggan på förpackningen. För Zotter räcker inte det! Zotter vill tillverak choklad av högsta kvalité, de vill veta vart kakaon kommer ifrån och ta ansvar så att bönderna får det absolut bästsa priset för sin kakao. Därför innehåller Zotters choklad 100% fairtrademärkta kakaobönor.

Bean-to-bar

Med bean-to-bar menas att chokladen är urpsrungsmärkt. Zotter väljer specifikt ut vilka kooperativ de vill samarbeta med. Sedan 2001 besöker de personligen alla odlingar, både kakao men även för andra ingredienser som de använder för att tillverka chokladen. Zotter är med i hela processen från kakao till färdig choklad, det är det högsta beviset på ansvarsfullt tänkande

Zotter är ett levande bevis på att det går att göra choklad i världsklass och samtidigt ta ansvar för miljön.

Zotters fabrik i Österrike är helt självförsörjande på eko-energi genom sol och geometrisk energi. Även kakaoskalen tas till vara på och eldas upp och ger energi till fabriken.Man har en resturang där man serverar alla sina medarbetare gratis ekologisk mat varje dag. Utanför sin anläggning driver man ett Zoo och restaurang där man på restaurangen endast serverar sånt som kommer från odlingarna och djuren i dalen.

Materialet i förpackningarna är gjorda av miljövänligt papper och färgerna i skrivarna likaså.

Zotter rankas alltid som "Excellent" i Greenpeace undersökningar.

2012 blev Zotter en del av Climate Alliance Partner.

2013 blev Zotter nominerad som European Business Awards finalist i kategorin Sustainability. Jurypanelens beslut är fortfarande pågående.

2018 Zotter vinner den mest betydande miljömässiga utmärkelsen i världen och mottar "Energy Globe Austria 2018" -priset som totalvinnare i Österrike